Κυριακή 19 Μαΐου 2013


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΠΕΑ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (ΠΟΠΕΑ) με επιστολή του στην Επίτροπο Αλιείας της Ε.Ε. κ. Δαμανάκη, ζήτησε με επικριτικό ύφος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή η ίδια τα όσα είχε αναφέρει στην Ομοσπονδία η συνεργάτης της κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η συνεργάτης της Επιτρόπου είχε συμφωνήσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να εφαρμόσει και η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο  Νομοθετική Ρύθμιση παρόμοια με αυτή της Κύπρου όπου τοποθετούνται σε  ειδική κατηγορία επαγγελματιών ψαράδων όσοι ερασιτέχνες ψαράδες επιθυμούν να αλιεύουν με ΔΙΧΤΥ. 

Την παραπάνω επικριτική επιστολή ο κ. Βαμβακάρης την έστειλε στην Επίτροπο, γιατί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ισχυρίστηκε εγγράφως αλλά και προφορικά, μέσω στενού του συνεργάτη, ότι τόσο η Ε.Ε. όσο και η κ. Δαμανάκη ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. 

Ωστόσο, με την απαντητική της επιστολή προς τον κ. Βαμβακάρη, η κ. Δαμανάκη ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ και ανοίγει πλέον το δρόμο για την Κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει στην δικαίωση τωνΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ που τόσα χρόνια αγωνίζονται για το θέμα αυτό. Γιατί λόγω της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ υπάρχει μέχρι και σήμερα μεγάληΑΝΙΣΟΤΗΤΑ των Ελλήνων Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων με συναδέλφους τους άλλων χωρών της Ε.Ε. 

Παρακάτω παραθέτουμε την απαντητική επιστολή της κ. Δαμανάκη καθώς και τη μετέπειτα σκληρή επικριτική επιστολή του Προέδρου της ΠΟΠΕΑ κ. Ευάγγελου Βαμβακάρη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου