Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

                                                                                                            ΗΜΕΡ. 02-05-2014


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ                                                                              ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ                                    ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ                             κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          ΚΟΙΝ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΔΗ .ΑΝΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ                                                           κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΔΑΜΑΝΤΑ ΜΗΛΟΣ 84801                                                                      ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΤΗΛ: 6977562981                                                                                       ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
E.mail: popea.omospondia@hotmail.com                                          ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
BLOG: http://pesea-omospondia.blogspot.gr/                                  ΑΛΙΕΩΝ.
           
                                                            ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                   
                                                ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;
                                                ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ.


Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

    Σκοπός της επιστολής  μου είναι να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου, οι οποίοι θεωρώ ότι έχουν υποκειμενική ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι  κυβερνώντες πολιτικοί.  
    Όταν ανακοινώθηκε το πρώτο μνημόνιο οφείλαμε να ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για  να στείλουμε στα σπίτια τους, τους ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ  ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ.
(Αυτή την τάχατες αναπτυξιακή πολιτική την κάνει ο καθένας χωρίς να χρειάζεται ειδικές γνώσεις).
Τους ερωτώ λοιπόν:
Θα επιστρέψουν τους μισθούς του 2009 στους μισθωτούς;
Θα επιστρέψουν τις συντάξεις στους συνταξιούχους; (ειδικά σε αυτούς που για 30 -35 χρόνια πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμία και με ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΑΝ 40%  με πρόσχημα την οικονομική κρίση; Θα επιστρέψουν τα δύο δώρα;
Θα καταργήσουν  το ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, θα μειώσουν ΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, θα δώσουν εργασία στους 27, 5 % των ανέργων Ελλήνων, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι 2.500 συνάνθρωποί μας που αυτοκτόνησαν μη  μπορώντας να αντέξουν το βάρος των υποχρεώσεων  που  τους τις υπέβαλαν με την πολιτική τους;
ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
Αν μπορούν να με αντικρούσουν με ισχυρά επιχειρήματα, θα τους ζητήσω δημόσια συγνώμη.

    Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

                                                                             
    Έχω την τιμή να είμαι επί 25 συνεχή έτη ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (ΠΟΠΕΑ) αντιπροσωπεύοντας χιλιάδες παραδοσιακούς ερασιτέχνες ψαράδες.
Μετά από αυτήν την επιστολή, σεβόμενος τον εαυτό μου και όλους αυτούς που μέχρι σήμερα με υποστηρίζουν, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠΕΑ,  γιατί ύστερα από τόσα χρόνια, διαπίστωσα ότι οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί και Υπουργοί ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ, ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. Δεν κυβερνούν αυτοί τη χώρα, αλλά γίνονται ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ των υπαλλήλων των υπουργείων τους και των άσχετων συμβούλων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα όσα αναφέρω είναι ο φίλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ο οποίος ως Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας ότι θα ικανοποιούσε ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ -   αλλά τελικά επηρεαζόμενος από τους συνεργάτες του, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ!
Αν ο εν λόγω κύριος είχε την παραμικρή ευαισθησία μετά από όσα έχει γράψει ο τύπος, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ   ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΘΕΙ.
    Ο Πρωθυπουργός κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, να χαίρεται τον Υπουργό του και τους στενούς του συνεργάτες (κ.κ. ΜΠΟΥΡΑ, ΣΤΑΜΑΤΗ, ΜΟΥΡΟΥΤΗ, ΛΑΖΑΡΙΔΗ) οι οποίοι ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ  ενώ τους παρείχα πλήρη στοιχεία και ενημέρωση για το δίκαιο του αιτήματος.  Επίσης, ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ να χαίρεται την διευθύντριά του την κα ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΥ η οποία απαξιώθηκε να δεχθεί την διοίκηση της Ομοσπονδίας μας στέλνοντας μας σε ένα ακόμη ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον Βουλευτή της ΧΙΟΥ τον κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ που με την σειρά του ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΣ  ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΩΣ  ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ.

    Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

    Σας παρακαλώ να επισκεφτείτε εσείς προσωπικά αλλά και οι κυβερνόντες, το BLOG της Ομοσπονδίας μας του οποίου η διεύθυνση βρίσκεται στο επιστολόχαρτο για να διαπιστώσετε την ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗ  και για να καταλάβετε τους αγώνες μου για να πείσω την Ε.Ε.  να εγκρίνει το αίτημά μας, γιατί μέχρι τότε το πρόβλημά μας που ξεπεράστηκε με επιτυχία, ήταν ένας μόνο   Ευρωπαϊκός κανονισμός.
ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΜΟΝΟ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.   
Αν η Κυβέρνηση είχε δεχτεί να ικανοποιήσει το σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία δίκαιο αίτημά μας, τα δημόσια ταμία θα εισέπρατταν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ!!!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ   ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΕΣΟΔΑ, ΑΦΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4, 75 %!!!!
    Το 1989, παραμονές εκλογών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας είχε επισκεφτεί όλα τα  κόμματα της Βουλής για να τα ενημερώσει για το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτέχνες ψαράδες. Τότε είχα την τιμή να γνωρίσω έναν ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΕΝΤΙΜΟ, ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, τον τότε Πρόεδρο της ΔΗ.ΑΝΑ κ. ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ. Ενώ όλοι οι αντιπρόσωποι των κομμάτων μας έδωσαν ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣο κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, με απόλυτη ειλικρίνεια, μας ανέφερε τα εξής: «Δεν θέλω να σας κοροϊδέψω, γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα ούτε εγώ αλλά ούτε  και κανένας πολιτικός δε έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα της αλιείας γιατί κανένας δεν έχει γνώσεις επί του θέματος.»  
Μετά μου πρότεινε, εάν το επιθυμούσα, να αναλάβω λόγω της μεγάλης  μου εμπειρίας, τα θέματα που αφορούν την αλιεία στο κόμμα του και να κατεβώ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.ΑΝΑ. 
                                                                            
Σεβόμενος τους συνεργάτες μου και λειτουργώντας συλλογικά ,ζήτησα την έγκριση των συλλόγων της Ομοσπονδίας η οποία ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
Σε μία επόμενη συνάντηση με τον κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ,  του ανέφερα τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι από την ημέρα που η Ελλάδα έγινε ισότιμο μέλος της Ε.Ε., η πολιτική της πλέον εξαρτάται 90% από αυτήν. Παρ’ όλο που σας γνωρίζω τόσο λίγο, μου έχετε δώσει την εντύπωση ότι είστε Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που έχει το θάρρος και το σθένος να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι της Ε.Ε. εάν παρουσιαζόταν  η ανάγκη.
    Δεν εμπιστεύομαι πλέον ΤΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. Αυτά ανήκουν στους ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ, στους  ΑΦΕΛΕΙΣ  και ιδιαίτερα στους ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ.
    Έχω πια  πεποίθηση ότι  μετά  τόσα χρόνια, σήμερα δικαιώθηκα. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ -  ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ.
Εκείνο που τότε με είχε πικράνει ήταν ότι πολιτικοί που ευεργετήθηκαν  από εκείνον, τους οποίους πριν κανένας δεν γνώριζε, δεν πρόσφεραν τίποτα στην ΔΗ.ΑΝΑ μόνο προβλήθηκαν δίπλα στον κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ, με αποτέλεσμα ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και να επιστρέψουν στην Ν.Δ. – χριζόμενοι μάλιστα και Υπουργοί.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
    Στα τέσσερα χρόνια ως πολιτευτής της ΔΗ.ΑΝΑ, λειτουργούσα σαν να ήμουν βουλευτής, επισκέφτηκα  5-6 φορές και τα 24 Κυκλαδονήσια, πηγαίνοντας από χωριό σε χωριό και από σπίτι σε σπίτι, ρωτώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και στην συνέχεια τα προωθούσα. Αυτό που έκανα δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας, γιατί χρειάζεται μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη, να το αισθάνεσαι, να σε ευχαριστεί και να το έχεις μεράκι.
Το σημαντικότερο στην επαφή με τα προβλήματα του κόσμου είναι να μην αποσκοπείς σε ιδιοτέλειες και να μην κοροϊδεύεις τον πολίτη, όπως γίνεται δυστυχώς με τους κυβερνώντες και γενικά με τους πολιτικούς οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΑ.
Με επιστολές μου στον τότε Πρωθυπουργό, σε υπουργούς, στον τότε Νομάρχη Κυκλάδων, είχα προωθήσει εκατοντάδες θέματα από τα οποία ένα μεγάλο μέρος βρήκαν λύση. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.  Αντίθετα, οι βουλευτές, χωρίς να προσφέρουν στο ελάχιστο στις Κυκλάδες, τότε έπαιρναν ως μηνιαία αποζημίωση εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές. Αντίθετα με μένα, που εκτός από  χρόνο , ξόδευα και πολλά χρήματα από το πενιχρό  μισθό μου.
Οι εφημερίδες των Κυκλάδων ανέφεραν καθημερινά ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ.

    Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας.

    Σας στέλνω από το  προσωπικό μου αρχείο ένα μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα από  εκατοντάδες δημοσιεύματα του κυκλαδικού τύπου. Όποτε επισκεπτόμουν τη Σύρο, με καλούσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, τότε ήταν ο μόνος στις Κυκλάδες, για να δώσω συνέντευξη. Κάθε φορά ο δημοσιογράφος με έφερε σε δύσκολη θέση γιατί με πρόβαλε με  κολακευτικά λόγια και ταυτόχρονα επιτιμούσε τους βουλευτές των Κυκλάδων. Έφτασα στο σημείο να τον παρακαλέσω να μην με προβάλει τόσο, γιατί θα νομίσουν οι Κυκλαδίτες ότι τον πληρώνω. 
Έχω στο αρχείο μου τις συνεντεύξεις αυτές και μάλιστα, όταν είχα συναντηθεί με τον κ. ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ όταν ήταν Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, του έδωσα ένα CD και του ζήτησα να
                                                                             
καλέσει τους Βουλευτές για να μάθουν από ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ, πως πρέπει να λειτουργούν.
    Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΑΝΑ διάβαζε καθημερινά τα πρωτοσέλιδα του κυκλαδικού τύπου που ανέφεραν τις δραστηριότητές μου και έμεινε ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν  έλεγε παρουσία εκατοντάδων στελεχών του κόμματος: «Εάν είχα δέκα δραστήρια στελέχη  σαν τον κ. Βαμβακάρη, δεν ήθελα τίποτε άλλο!».
Επίσης, μια άλλη φορά, ανέφερε στους πολιτευτές του κόμματός, «Πρέπει να παραδειγματιστούν όλοι από τον κ. Βαμβακάρη, όχι μόνο οι νεότεροι, αλλά και εμείς οι παλαιότεροι». Αυτά ήταν τα λόγια ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΑΝΔΡΟΣ  ο οποίος είχε αναγνωρίσει τον αγώνα μου. Όταν ανέλαβε Πρόεδρος Δημοκρατίας ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΠΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ γιατί πλέον είχα αποκτήσει πολύ άσχημες εμπειρίες από τον χώρο αυτό. Μάλιστα είχα εκνευριστεί με δύο γεγονότα: Το ένα ήταν ότι κάποιος κομματάρχης    της Ν.Δ. είχε διαμαρτυρηθεί σε εκδότη Κυκλαδίτικης εφημερίδας που κάθε φορά πρόβαλε με πρωτοσέλιδα τις ενέργειες μου ρωτώντας τον : «Από πιο μεγάλο ΤΖΑΚΙ είναι ο κ. Βαμβακάρης και τον προβάλεις τόσο;!»
Το χειρότερο ήταν ότι σε τρία νησιά των Κυκλάδων με προσέγγισαν και μου πρότειναν να εξαγοράζω ψήφους με πέντε χιλιάδες δραχμές την κάθε μία. ( Με αυτόν τον τρόπο εκλέγονται Βουλευτές και όχι με την αξία τους).
Μπορεί κύριε Πρόεδρε να σας κούρασα με αυτές τις λεπτομέρειες , όμως νομίζω ότι πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός πως λειτουργεί το σύστημα που μας κυβερνά.  Έτσι λοιπόν, τότε αποφάσισα να μην πολιτευτώ ξανά. Όμως, μέσω του τοπικού  τύπου οι κυκλαδίτες ζητούσαν να επανέλθω στην ενεργό πολιτική. Σας στέλνω αντίγραφο της εφημερίδας ¨ΣΙΦΝΟΣ¨ η οποία είναι και η παλαιότερη εφημερίδα της Ελλάδας.  Έτσι λοιπόν διέπραξα το σφάλμα να πολιτευτώ με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.  Ως πολιτευτής της  και περιφερειάρχης Κυκλάδων προσέφερα για μία ακόμη φορά  μεγάλο έργο, λύνοντας αρκετά προβλήματα των Κυκλαδιτών.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ κ. α  ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΝ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;
Κύριε Πρωθυπουργέ, θα έπρεπε να ντρέπεστε για τους εξής λόγους:
1) Χρησιμοποιήσατε εμένα και τα άλλα στελέχη του κόμματος που σας εμπιστευτήκαμε για να επιβιώσετε πολιτικά κι εσείς και μερικοί στενοί σας φίλοι οι οποίοι μάλιστα όλα  αυτά τα χρόνια έπαιξαν ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛ.ΑΝ και συνεχίζουν τον ίδιο ρόλο μέχρι και σήμερα στη Ν.Δ.
2) Αποφασίσατε χωρίς να ζητήσετε την γνώμη όλων των στελεχών να υποστηρίξει η ΠΟΛ.ΑΝ την Ν.Δ.
3) Σας υπενθυμίζω τα λόγια σας, ενός τάχα ¨ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ¨: «ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗΝ Ν.Δ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ   ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ.» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 1993).
4) Κύριε Σαμαρά, μας λέγατε πως είστε υπερήφανος που είστε αρχηγός της πολιτικής Άνοιξης και συμμαχητής ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ;
5) Διακηρύσσατε ως αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ.» ενώ αργότερα διευκρινίζατε: «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ». (Ίσως ο κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ να μιμήθηκε την δική σας ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ).
6) Κύριε Σαμαρά, αποδεδειγμένα είστε πολιτικός με εμπειρία  στην κολοτούμπα: ρίξατε την Κυβέρνηση της Ν.Δ., ιδρύσατε την ΠΟΛ.ΑΝ πουλώντας τους συνεργάτες σας και επιστρέφοντας ξανά σε αυτή με ορισμένους αποτυχημένους συνεργάτες σας. Στην συνέχεια, ψηφίσατε ΟΧΙ στο πρώτο μνημόνιο και μάλιστα διαγράψατε την κ. Μπακογιάννη επειδή τόλμησε να ψηφίσει ΥΠΕΡ.
                                                                                  
Ύστερα την δεχτήκατε πίσω καθώς και βουλευτές του ΛΑΟΣ  που μέχρι τότε έλεγαν ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Με μία ματιά στο διαδίκτυο, ο κύριος Σαμαράς ας ξαναδεί στο βίντεο του ΤΗΛΕΑΣΤΥ  το σημερινό Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη να δηλώνει για τον σημερινό Πρωθυπουργό της Ελλάδας:  «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ , Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΟΥ»  και πολλά άλλα. Ως αντάλλαγμα για τα εξευτελιστικά του λόγια, ο κύριος Σαμαράς τον έκανε Υπουργό Υγείας!!! Αντί ο κ. Γεωργιάδης να λύνει προβλήματα σε θέματα υγείας των νησιωτών, γυρίζει από κανάλι σε κανάλι καθημερινά  και γλύφει τον Πρωθυπουργό όταν μέχρι χτες τον έφτυνε.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του Ανατολικού Αιγαίου καταφεύγουν στα Τούρκικα κέντρα υγείας για να βρουν ιατρική περίθαλψη.
ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. σήμερα να έχουν Αρχηγό και Υπαρχηγό του κόμματος  τον κύριο  Σαμαρά και τον κύριο  Αβραμόπουλο  που τόσα τους έχουν ¨σύρει¨ από τότε; Έχει χαθεί τόσο πολύ η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο από τους πολιτικούς; Ρωτώ τους οπαδούς της Ν.Δ. στη Πρέβεζας, τότε που το  1993 ο Σαμαράς είχε επισκεφτεί την πόλη τους ως Πρόεδρος της ΠΟΛ. ΑΝ και τον φώναξαν ¨ΠΡΟΔΟΤΗ¨ και εκείνος τους αποκάλεσε ¨ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ¨.
Αυτόν πάνε και ψηφίζουν;
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Δεν σας κρύβω ότι τότε  μου έκανε πρόταση ένας φίλος πολιτευτής της ΠΟΛ.ΑΝ να μεσολαβήσει για να κατέβω υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις Κυκλάδες. Ο ίδιος κατέβηκε στον Πειραιά. Η απάντηση ήταν η εξής: «Δεν είμαι σαν τον Σαμαρά  ο οποίος δεν σεβάστηκε τα στελέχη της Ν.Δ.,  που μέχρι πρόσφατα κατηγορούσε το κόμμα τους, και εκεί που έφτυνε πάει να γλύψει. Παρ’ όλο που πολύ παλιά ήμουν τοπικό στέλεχος της Ν.Δ., βλέποντας παράλογα πράγματα να συμβαίνουν, έφυγα και δεν πρόκειται να επιστρέψω ξανά. Το σπουδαιότερο είναι ότι ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ γιατί δεν είναι δυνατόν, ως ΠΟΛ. ΑΝ που κατηγορούσα μέχρι τότε το κόμμα τους, τώρα να έχω το θράσος να ζητάω και την ψήφο τους».
    Διερωτώμαι, πως είναι δυνατόν το 22% των Ελλήνων Πολιτών να υποστηρίζει ακόμα μία Κυβέρνηση η οποία τους έχει οδηγήσει στην οικονομική  και ψυχική εξαθλίωση και η οποία λειτουργεί με τόσο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ;  Από την εμπειρία  μου ως πολιτευτής, έχω διαπιστώσει ότι οι Έλληνες είμαστε ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ. Όσο οι πολιτικοί μας είναι ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ, ΑΛΑΖΟΝΕΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΚΑΙ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, τόσο τους προσκυνάμε και τους ψηφίζουμε. Αντίθετα, όσοι είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΗΘΙΚΟΙ, ΕΝΤΙΜΟΙ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ, όχι μόνο δεν τους αναγνωρίζουμε αλλά και πολλές φορές τους βρίζουμε και τους κατακρίνουμε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων τον εκτιμούσε, στις εκλογές το κόμμα του η ΔΗ.ΑΝΑ συγκέντρωσε μόνο το 1 %. Θυμάμαι έλεγε: «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ».
  
     Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
    Με τα παραπάνω ουσιαστικά αναφέρομαι στο σοβαρό ζήτημα  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και σας αφορά άμεσα.
Χρησιμοποιώντας πάντα ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, θα σας πείσω ότι ενώ το 1974 απαλλαγήκαμε από την στρατιωτική χούντα, ακολούθησαν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν εκμεταλλευόμενοι  τη ψήφο του ελληνικού λαού, και σταδιακά διαμόρφωσαν μία νέα ειδική  ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.
Από το 1974 μέχρι σήμερα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αντί να σεβαστούν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, επανειλημμένα το έχουν ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ παίρνοντας αποφάσεις ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
                                                                                 
ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΖΗΤΑΝΕ ΥΠΑΚΟΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.
Ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της αυταρχικής πολιτικής,  είναι και η πρόσφατη δημιουργία του ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ρωτήσω την κυβέρνηση   και να μας απαντήσει: «Το υλικό που αφορά την Χρυσή  Αυγή που παραδόθηκε στην δικαιοσύνη, γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ;»  Σίγουρα όχι γιατί σκοτώθηκε ένας αθώος άνθρωπος, αλλά μάλλον γιατί τρομοκρατήθηκαν από την επικίνδυνη άνοδό της. Η δικαιοσύνη έπραξε πολύ σωστά προφυλακίζοντας τους πιθανούς ενόχους.
Θα ήθελα όμως κάποιος να μου πει ποιος δικαστής θα τιμωρήσει επιτέλους αυτούς που με την πολιτική τους οδήγησαν 2.500 Έλληνες πολίτες στην αυτοκτονία!
    
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

    Καυχόμαστε και υπερηφανευόμαστε για την Ελλάδα που γέννησε την Δημοκρατία. Όμως στην αρχαία Ελλάδα η δημοκρατία τηρούσε  απαρέγκλιτα τις θεμελιώδεις Αρχές ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Λειτουργούσε με ευλάβεια η λογοδοσία ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΒΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΤΙΜΩΡΕΙΤΟ ΟΣΟ ΨΙΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έχουμε τον Μιλτιάδη τον ένδοξο νικητή του Μαραθώνα ο οποίος οδηγήθηκε σε δίκη επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στο δήμο να νικήσει τους Πάριους,
Σήμερα, η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ για τους πολιτικούς, έχει ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ¨ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ¨.
Στην αρχαία Ελλάδα, οι άρχοντες, στο τέλος της θητείας  τους , λογοδοτούσαν στο λαό. Οι παραβάτες τιμωρούνταν αυστηρά. Σήμερα υπάρχει ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
Η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα φαίνεται να διασαλεύεται στις μέρες  μας αφού η αποξένωση, Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς, η αποχή από την εκλογική διαδικασία αναδεικνύουν ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Το πολιτικό σύστημα μεταμορφώθηκε σε ακατάσχετη ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ. (Μάλιστα,  χωρίς υλοποίηση των υποσχέσεων  μετά την ανάληψη της εξουσίας).
Στην αρχαιότητα, ο  κάθε βουλευτής, προτού αναλάβει υπηρεσία, περνούσε από ειδικό έλεγχο της προηγούμενης βουλής, την λεγόμενη ¨ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ¨ όπου ελέγχονταν ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ, ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ κ.α.
Αν, κατά την διάρκεια της Θητείας του ψήφιζε κάποιο νόμο ή συμμετείχε σε απόφαση που ζημίωνε την πολιτεία και το κοινό καλό, τότε γινόταν απογραφή της ζημίας και ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ μέχρι την πλήρη αποζημίωση. Αν η ζημιά ήταν μεγαλύτερη από την περιουσία του, τότε δεσμευόταν ακόμα και η περιουσία των συγγενών του, μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε. Αν εφαρμοζόταν στις μέρες μας, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
  
Το Σύνταγμα της Ελλάδας στο άρθρο 1 αναφέρει ότι  ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Σας ερωτώ κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, λαϊκή κυριαρχία είναι κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζει ο Έλληνας πολίτης και όταν πρόκειται για θέματα ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ; Κυριαρχία του λαού είναι όταν γίνονται δημοψηφίσματα για τα σοβαρά θέματα της χώρας μας. Και σας ερωτώ:
                                                                                  
1) Ποιος μας ρώτησε εάν θέλουμε η χώρα μας να γίνει μέλος της ΕΟΚ;
2) Ποιος μας ρώτησε όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ;
3) Ποιος μας ρώτησε όταν μπήκαμε στα Μνημόνια και εάν η επιθυμία μας ήταν να παραμείνουμε στην Ε.Ε. και στο Ευρώ;
Αν σήμερα υπήρχε πραγματική δημοκρατία, πολλοί Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και βουλευτές θα είχαν τιμωρηθεί ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Προκαλεί οργή η προκλητική ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ να τους αδειάσουμε τα μικρά νησιά για να τα αγοράσουν φθηνότερα. Η Τρόικα και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι εκμεταλλευτήκαν την δική μας ανεπάρκεια και προχωρούν στην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Αξίζει να θυμηθούμε τα λεγόμενα του Θουκυδίδη που δήλωνε ότι ¨η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού¨.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Πρέπει να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι στις τελευταίες εκλογές τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΔΗ-ΜΑΡ) ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και σε διάστημα ενός μηνός ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Συνεχίζοντας, ο Θουκυδίδης αναφέρει τα εξής: «ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ, ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΧΕΙ:».
Ύπουλα η κυβέρνηση θέτει το ψευτοδίλημμα, υπήρχε άλλος τρόπος να μην δανειστούμε από το ΔΝΤ και από τους εταίρους μας;
Η απάντησή μου είναι ΝΑΙ.
Κατ’ αρχήν, αντί να μας κουνάει το δάχτυλό της η κ. Μέρκελ, έπρεπε να το πράξουμε εμείς σε εκείνη και στους εταίρους της. Έτσι και αλλιώς έχουμε πτωχεύσει. Οπότε, ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται! Εάν το 2010 τους απειλούσαμε με αποχώρηση από το ευρώ, τότε η Ε. Ε. ΘΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ. Εξ’ άλλου, και με τα δήθεν μέτρα σωτηρίας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν έχουμε πτωχεύσει; Μήπως πιστεύει κανείς  ακόμη και βγαίνοντας στις αγορές η κατάσταση θα βελτιωθεί;
Συμπέρασμα: οι κυβερνήσεις από το 2010 δεν ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  
Όμως υπάρχει ΔΙΕΞΟΔΟΣ, αν βέβαια οι πολιτικοί μας δεν έχουν κρυφά δεσμευτεί απέναντι στην Γερμανία.
Όλοι έχουν διαβάσει την συνέντευξη του γερμανού καθηγητή ιστορίας- οικονομίας Albrechtritsche ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPIEGEL. Είπε έξω από τα δόντια ότι «ΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ». Να υπενθυμίσω στην Κυβέρνηση ότι οι ΝΑΖΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ  ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ αλλά αντίθετα  πλήρωσαν τις πρώτες 19 δόσεις.
Και ερωτώ λοιπόν, γιατί η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο; Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος παγκόσμιο φαινόμενο που δεν πήρε πολεμική αποζημίωση.     
Όπως τότε οι Γερμανοί κατακτητές, υποχρέωσαν την ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ που αντιμετώπιζε το φάσμα της πείνας ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ, έτσι και σήμερα η Γερμανία ήρθε ξανά, αυτή τη φορά  ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ,  αλλά με δήθεν ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΗ να μας κατακτήσει και να πάρει από τους έντιμους πολίτες το κόπο και τις οικονομίες δεκάδων ετών με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς να μην έχουμε να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Πότε λοιπόν περιμένουμε να πάρουμε σαν χώρα αυτά που μας ανήκουν; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, τώρα που υποφέρει ο ελληνικό λαός.
                                                                                
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΩΣΤΟΣΟ  ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    Τι είδος δημοκρατία έχουμε όταν δεν υπάρχει απλή αναλογική; Τι είδους δημοκρατία έχουμε όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκοψαν και έραψαν τον εκλογικό νόμο στα μέτρα τους; Αν υπολογίσουμε τους ψήφους των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, από τους 9.879.626 εγγεγραμμένους ψήφιζαν 2.500.000 ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, δηλαδή περίπου το 25%,  και είναι σήμερα κυβέρνηση;
Στο άρθρο 60 παρ. 1 του Συντάγματος, αναφέρει ότι οι Βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Τότε γιατί τα κόμματα ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ τους διαφωνούντες βουλευτές και τους επιβάλλουν κομματική πειθαρχία;
Υπάρχουν και άλλα άρθρα του συντάγματος που συνεχώς καταπατούνται - και δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη αλλά και αρκετών καθηγητών του συνταγματικού δικαίου και των ιδίων των βουλευτών της ΝΔ. Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι ο βουλευτής της ΝΔ και   καθηγητής συνταγματικού δικαίου κ. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, στο κεντρικό δελτίο του real fm 97,8 είχε κτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αντισυνταγματικότητα του ¨χαρατσιού¨ στα ακίνητα.
Επίσης, ως βουλευτής της ΝΔ, ο κ. ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, στις 07-02-2014 στο ¨πρωινό του ΑΝΤ1¨  με τον κ. Παπαδάκη, παραδέχτηκε ότι ¨ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ¨. Νομίζω ότι τα λόγια είναι πλέον περιττά.
Τέλος, τι είδους δημοκρατία έχουμε όταν η αυτοδιορισμένη ΤΡΟΙΚΑ – ΔΝΤ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αποφασίζουν για την διαβίωση των Ελλήνων; Και πως το ανέχεστε, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, χωρίς καμία αντίδραση όταν χτυπά το χέρι του στο τραπέζι ο ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ της ΤΡΟΙΚΑΣ ο ΠΩΛ ΤΟΜΣΕΝ γελοιοποιώντας τους Έλληνες τραβώντας το αυτί των υπουργών γιατί είπαν πως δεν θα πάρουν άλλα μέτρα; Σας ερωτώ λοιπόν, είναι Έλληνες αυτοί που μας κυβερνούν ή ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ; Πιστεύω ότι εάν στην θέση σας βρισκόταν ο κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ.
    Μετά από αυτά τα γεγονότα που ανέφερα, παρακαλώ να μου απαντήσετε με ειλικρίνεια. Είστε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Πρόεδρος ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ;
Θεωρώ πως έχετε και εσείς ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Οφείλετε να συνετίσετε ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Διαφορετικά, έχετε καθήκον να απευθύνετε ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ  ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, εγκαλώντας ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, να πάψη να συμπεριφέρεται ΩΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Δεν έχετε διαπιστώσει ότι η κρατούσα πολιτική τάξη οδηγεί την χώρα ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ; Μην λησμονείτε ότι το άρθρο 30 παρ. 1 του συντάγματος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
  
   Τώρα, όσον αφορά την Ε.Ε., δεν σας κρύβω πως ήμουν ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ. Όμως, με τον τρόπο που λειτουργεί ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ και πολύ φοβάμαι ΟΤΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ , μελλοντικά θα έρθουν δύσκολες ημέρες για τους ευρωπαίους πολίτες.
Στηριζόμενος πάντα σε ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, σας αναφέρω τα εξής:
1) Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη εγείρει πελώρια ζητήματα κυριαρχίας και δημοκρατίας. Ποιος επιβάλλει πολιτικές λιτότητας; Ποιος αποφασίζει και εφαρμόζει ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ  υποβάλλοντας τους λαούς σε δυσβάστακτες θυσίες; Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ».
                                                                            
2) Σε ποιο βαθμό  οι κυρίαρχοι κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας συμβιβάζονται με τις Αρχές και τη λειτουργία της δημοκρατίας;
3) Τι είδους εταίροι είμαστε και τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ  ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ;
4) Τι είδους εταίροι είμαστε και τι είδος αλληλεγγύη είναι αυτή όταν με την κρίση των Ιμίων η Ε.Ε. τήρησε «σιγή ιχθύος»;
5) Είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός Νομπελίστας της οικονομίας ΠΩΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ήταν καυστικός εναντίον  των ηγετών της Ευρώπης γράφοντας σε άρθρο στους ¨ΤΑΙΜΣ¨. Γράφει λοιπόν: «Αν δεν ήταν τόσο τραγική η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση, θα ήταν ΑΣΤΕΙΑ». Συνεχίζει με ιδιαίτερους σκληρούς χαρακτηρισμούς, για τους ηγέτες της Ε.Ε. , λέγοντας: «Καθώς το ένα σχέδιο διάσωσης αποτυγχάνει μετά το άλλο, οι πολύ ¨σοβαροί ¨’άνθρωποι της Ευρώπης, συνεχίζουν    απλώς να φαίνονται όλο και περισσότερο ΓΕΛΟΙΟΙ.
6) Τέλος, θα ήθελα να μου απαντήσουν όσοι υποστηρίζουν με τόσο πάθος την Ε.Ε.: είναι δυνατόν μία δήθεν Δημοκρατική Ευρώπη να επιβάλλει στα κράτη μέλη ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;
Τα όσα συμβαίνουν γύρο μας αποδεικνύεται ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ότι αυτοί που υποστηρίζουν ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, το κάνουν γιατί τους εξυπηρετεί στο να παίρνουν ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ καλυπτόμενοι από τις αποφάσεις της, διαφορετικά, αν κυβερνούσαν μόνοι τους χωρίς την υποστήριξη της Ε.Ε. δεν θα μπορούσαν να τα πάρουν. Φοβούμαι ότι πλέον η  ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Οι Βρυξέλλες αναδεικνύονται σαν αποκρουστικό, ΣΥΜΒΟΛΟ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Δεν πιστεύω σε αυτή την Ευρώπη, σε  ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

    Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

    Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, πιστεύω πως είναι προσχεδιασμένα από καιρό, και όλοι οι εμπλεκόμενοι τα γνώριζαν. Πάλι θα σας το αποδείξω με απλά επιχειρήματα:
α) Ο κ. Γιουνκερ, σε συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά: «Οι ευρωπαίοι γνώριζαν ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δημοσιονομική κρίση». Πρόσθεσε επίσης, ότι την επερχόμενη Ελληνική κρίση την προέβλεπαν και οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο Πρόεδρος Ζαν Κλοντ  Τρισέ της ΕΚΤ, κ.α. Όλοι οι ¨μυημένοι¨ γνώριζαν που οδηγείται η Ελλάδα. Ερωτώ λοιπόν, αφού οι Ευρωπαίοι γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ; Ήταν τυχαίο; Όχι βέβαια!
β) Είχε γράψει το περιοδικό ¨ΣΤΕΡΝ¨ότι υπήρχε μυστική διαβούλευση του πρώην Πρωθυπουργού ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΕΝΤΕΡ για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ.
Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο - ρεπορτάζ (και τα έγγραφα από το 2000 που έφερε στο φως), Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ γνώριζε πολύ καλά ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗΣ.
Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του.
γ) Το πρώτο τεστ, για να διαπιστώσουν πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες, ήταν η απάτη ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Αφού η κυβέρνηση τότε μας εξαπάτησε και μας πήραν ορισμένοι ¨ξύπνιοι¨  τις περιουσίες μας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαμαρτυρία, το επόμενο βήμα ήταν η χρεωκοπία-και  με τα μνημόνια μάς πήραν ότι είχε απομείνει, κινητή και ακίνητη περιουσία.
Ότι συμβαίνει λοιπόν δεν είναι τυχαίο!
δ) Εκείνο που με φοβίζει και με προβληματίζει περισσότερο είναι, ότι όσοι αναλαμβάνουν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί μεγάλων υπουργείων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!!!
Αν επισκεφτείτε το διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε και εσείς ότι είναι ΘΑΜΩΝΕΣ ¨ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΩΝ¨.
                                                                                
Ο πολιτικός που είναι ¨ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΗΣ¨ με φοβίζει και τον θεωρώ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, γιατί κατέχει κάποια γνώση ή κάποια βιώματα που δεν μπορεί να αποκαλύψει. 
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΗΣ.
Πολύ φοβάμαι ότι η Ε.Ε. είναι βιτρίνα που πίσω της κρύβονται ¨ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ¨ που εδρεύουν στην Αμερική. Δεν γνωρίζω βέβαια εάν αυτές είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Η ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Εκείνο που πιστεύω είναι ότι όλοι οι ηγέτες της Ε.Ε. είναι ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.
Εύχομαι να διαψευστώ και όλα αυτά να είναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. Όμως σας ερωτώ:
1) Είναι δυνατόν η Αμερική να αφήσει την Ευρώπη να σηκώσει κεφάλι; Επίσης, αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν ο κ. Ομπάμα να επεμβαίνει στην Ε.Ε. παραμονές των εκλογών της Αμερικής και να ζητά από την Ε.Ε. να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές!
2) Θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσετε γιατί ο κ. Γ. Παπανδρέου πήγε στην Αμερική παραμονές εκλογών - περίπου ένα μήνα, αφού είχε εκλεγεί Πρωθυπουργός! Πήγε να λύσει το Κυπριακό ή να πάρει εντολές από τους ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ; Είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός που μας βάζει στο μνημόνιο να ασχολείται χωρίς άγχος με αθλήματα αναψυχής; Αυτό υποδηλώνει ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα.
3) Το ΔΝΤ, που έχει την έδρα του; Οι οίκοι αξιολόγησης standard and poorts, moodys fitch λειτουργούν στην Αμερικανική κεφαλαιαγορά από αρχές του 20ου αιώνα και αυτές μας έφεραν στο μνημόνια. Αυτές δεν παίζουν τα βρώμικα παιχνίδια; Να σας υπενθυμίζω ότι οι αξιολογήσεις των δύο πρώτων  οίκων  για τα τοξικά ομόλογα δεν ήταν σωστές (είχαν βαθμολογηθεί υψηλά).!
Μέχρι και την ημέρα κατάρρευσης. του μεγάλου χρηματοοικονομικού κολοσσού Lehman Brothers,θεωρούσαν τα χρεόγραφά του ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΜΕ Α.
4) Ο οικονομολόγος και αρθρογράφος των ¨New York Times¨ είχε χαρακτηρίσει την υπηρεσία αξιολόγησης της Moodys ΩΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ. Όλα αυτά λοιπόν είναι τυχαία; Δεν το νομίζω!!!
Υπάρχουν  ακόμα δεκάδες ισχυρά επιχειρήματα, που θα γέμιζαν δεκάδες σελίδες.
    Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρωθυπουργό, τον κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ και να τους αναφέρω πως πρέπει να σταματήσουν ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.  Λέω προσωρινά, γιατί πιστεύω ότι όλα αυτά είναι ΣΤΗΜΕΝΑ  και γίνονται για ψηφοθηρία. Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό και έχουν συστρατευτεί  όλες ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ. Πως μπορεί ο ¨Ελληνικός λαός να ξεχάσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις ΝΔ, ΠΟΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ    στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές;
Έχω την πεποίθηση ότι μέχρι το φθινόπωρο μας επιφυλάσσουν νέα μέτρα καθώς δεν συμφέρει τους ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους γερμανούς να αποδεσμευθούμε από την επιτήρηση και τα μνημόνια.
5) Είναι τυχαίο που ήρθε η κα Μέρκελ στην Ελλάδα, είναι τυχαίο που παραμονές εκλογών πήραμε εύσημα από το ΔΝΤ; Όμως κανένας δεν μας ανέφερε τι θα συμβεί μετά τις ευρωεκλογές. Θα χειροκροτούσα και εγώ την κυβέρνηση, ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΗΤΑΝ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ. Όμως, ούτε η κα Μέρκελ  ούτε η Ε.Ε και ούτε το ΔΝΤ δεν τόλμησαν να πάρουν θέση στα θέματα αυτά.
ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    Αναφερόμενος τώρα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, θα ήθελα να τον παρακαλέσω να πάψει να υποτιμάει την νοημοσύνη των Ελλήνων ιδρύοντας την ¨ΕΛΙΑ¨ και πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξαπατήσει  τους ψηφοφόρους.

Η ¨ΕΛΙΑ¨, κ. ΒΕΝΙΖΕΛΕ, στην πλειοψηφία της αποτελείται από ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν στα μνημόνια.
Η ¨ΕΛΙΑ¨ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΔΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ.
Σας ερωτώ, κ. Βενιζέλε: Τα στελέχη της ¨ελιάς¨ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ  ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ Ο Κ. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ;    
    Κύριοι ΣΑΜΑΡΑ και ΒΕΝΙΖΕΛΟ,
Όσο και αν θριαμβολογείτε και όσο και αν προσπαθείτε να μας πείσετε, να ξέρετε ότι Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. Σε λίγες μέρες ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ και με την ψήφο του ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
Τέλος, δηλώνω, ότι μέχρι σήμερα σεβόμουν ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ γιατί έτσι είναι υποχρεωμένος να κάνει ένας υπεύθυνος πολίτης, όταν υφίσταται  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Όμως, όπως αποδείχθηκε  με ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.
Και έτσι, επειδή δεν ανέχομαι   στο κεφάλι μου ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ, και ούτε ανέχομαι η ζωή μου να εξαρτάται από τον κάθε ΑΛΑΖΟΝΑ ΤΣΑΥΤΑΡΗ, δεν θα συμμορφωθώ με τIς ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΩ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ: ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΙΧΤΥ!
Αγωνίστηκα με νόμιμο τρόπο να απελευθερωθεί Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ ΜΕ ΔΙΧΤΥ, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα πρότεινα να συμβάλλουμε στα δημόσια έσοδα για την άδεια ημιεπαγγελματικής αλιείας με 200 ευρώ το χρόνο! Όμως η κυβέρνηση ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ καταργώντας το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. Για αυτό το  λόγο, ως συνειδητός πολίτης, ασκώ το ηθικό δικαίωμα ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ και δεν  θα σεβαστώ τις αποφάσεις ενός  ¨ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ¨ που παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότητας στην απόλαυση των κοινωνικών αγαθών σαν το ψάρεμα.  Θα εξεγερθώ, γιατί  δεν ανέχομαι να με κυβερνάει το 25%!
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ!
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ! ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΥΤΕ Η Ε.Ε. ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
Κλείνοντας, θα ήθελα να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ότι θα επανέλθω σύντομα, αποδεικνύοντας ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Πείστηκα για αυτό μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από  δεκαπέντε Αντιπροσώπους Συλλόγων με πολυμελή αντιπροσωπία βουλευτών του.   Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει για την ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πιο επικίνδυνος ακόμη και από την κυβέρνηση. Ένας πιστός Χριστιανός διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπιστώσει ότι σε περίπτωση που θα κυβερνήσει, ΙΣΩΣ ΤΕΘΟΥΝ  ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.                                                                                    Με οργή,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου