Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα τροποποιήθηκε το Καταστατικό της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνών Αλιέων που είχε την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (ΠΕΣΕΑ). Μεταξύ των αλλαγών που έγιναν, συμπεριλαμβάνεται η μετονομασία του ονόματός της σε Π.Ο.Π.Ε.Α. Έτσι λοιπόν, μετονομάστηκε «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Α).
Πρόσφατα έγινε η πρώτη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας και συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Ε.Α.

Το νέο Δ.Σ συνήλθε σε σώμα και κατά την συνεδρίασή του ανέδειξε τους εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΣΑΑΚ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΘΟΥΝΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ)
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΟΥ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΜΕΛΟΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
ΜΕΛΟΣ: ΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΛΕΤΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:
1) ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΚΗΣ ( ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ)
2) ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΒΥΖΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ)
3) ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας πρόκειται να συναντηθεί με τον Αρμόδιο Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, καθώς και με την Ελληνίδα Επίτροπο Αλιείας της Ε.Ε. κ. Μαρία Δαμανάκη. Μεταξύ των άλλων που θα συζητήσει η Ομοσπονδία με τον Υπουργό είναι ότι, οι Παραδοσιακοί Ερασιτέχνες Ψαράδες που αλιεύουν με δίχτυ, παραγάδι, λάμπα (πυροφάνι), να ενταχθούν ως ειδική κατηγορία, στους επαγγελματίες ψαράδες και οι οποίοι θα θεωρούνται ψαράδες ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ όπως συμβαίνει και με την Κύπρο.

Στην Κύπρο, όσοι Ερασιτέχνες Ψαράδες έχουν ενταχθεί στην κατηγορία αυτή, έχουν το δικαίωμα δύο φορές την εβδομάδα να αλιεύουν με 600 μέτρα δίχτυ και 450 αγκίστρια παραγάδι. Επίσης θα προτείνει η Ομοσπονδία, για να ωφεληθεί το Κράτος λόγω της σημερινής κρίσης που υπάρχει, να εκδοθούν αρχικά 5.000 άδειες ετήσιας διάρκειας αυτής της κατηγορίας που η κάθε μία θα στοιχίζει 300 Ευρώ και θα ανανεώνεται κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν, το δημόσιο θα εισπράξει 5.000 Χ 300= 1.500.000 ευρώ ετησίως. Επίσης, θα μπορούν να εκδίδονται ατομικές άδειες αυτής της κατηγορίας σε συγγενείς και φίλους οι οποίοι θα επιθυμούν να επιβαίνουν στα σκάφη της κατηγορίας αυτής και θα επιβαρύνονται και αυτοί κάθε χρόνο με 300 ευρώ. Έτσι το δημόσιο μπορεί να εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, ένα σοβαρό θέμα που θα θίξει η Ομοσπονδία είναι η ενοποίηση των τριών αδειών αλιείας σε μία.

ΤΟ Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου